Mikaros

2012-04-29
22:05:08

Söndag



Idag har jag varit i gamla stallet och mockat ur boxen och tagit med det sista av mina grejer. Efter det åkte vi till det nya stallet. Mockade och gjorde iordning maten och lite så. Sen borstade vi honom och gjorde honom lite fin. Upptäckte också att ena bakbenet var svullet. Vi longerade han några varv och han visade ingen hälta överhuvudtaget, vilket är skönt. Så vet inte riktigt vad som kan ha hänt, han kan kanske ha överansträngt benet eller nåt.
Sen när vi va färdiga i stallet så åkte jag och mamma hem till henne och grillade lite oså. Då ringde Isabella, som har den lilla svarta ponnyn, och sa att hennes häst hade fläckt av sig skon och lite så, så om hon kunde släppa sin i padocken tsm med Mikaros. Så det gjorde hon och det hade gått jättebra. Imorgon eller nåt släpper vi även ihop med den stora hästen.
Sen åkte jag och lillebror en sväng till stallet igen för att kika, för Isabella sa att alla hans ben var svullna nu. Men när jag kollade så var bara ena bakbenet svullet som innan. Han har rätt tjocka ben så kan vara det hon sett.

Mikaros verkar trivas iallafall. Jag trivs också än så länge. Kändes jätteskönt att sitta på berget utanför stallet i solen och bara va där. Imorgon kommer hovslagaren och är inte benet bättre så får hon kika på det och säga vad hon tror att det kan vara.

2012-04-28
23:04:17

trött






Efter en heldags rännande så står då äntligen hästen i Uddevalla. Lastningen gick bättre än väntat och han slängde sig inte ur den när vi va framme utan gick ut när jag sa till han. Han får stå i padocken nu i början innan vi släpper ihop dom. Men dom har gått bredvid varandra nu och inte brytt sig om varandra nåt större så ska nog inte bli några problem.
När vi kört dit hästen så åkte vi tillbaka och hämtade allt foder och utrustningen så nu har vi sågott som allt där. Lite småpill och så kvar som alltid blir på ett nytt ställe men ska nog snart komma tillrätta. När vi var färdiga med höt och allt så tog vi in alla hästarna och gav dom mat oså fick stallägaren hälsat ordentligt på Mikaros och fick lite info om Mikaros och sånt som kan va bra o veta.

Mikaros var så söt när jag och Ida var inne i padocken och fotade honom lite. Så när vi skulle gå ut igen så blev han rädd för något och sprang till mig haha. Kändes väl trygt antar jag.

Imorgon blir det tillbaka till stallet i Färgelanda och mocka ur boxen oså. Småplocka på mig saker som jag missat. Sen till Mikaros och kolla till honom lite.

Tack för hjälpen Ida och mamma! <3

2012-04-28
11:54:36

Dagen D
Idag är det dags. Sitter nu och väntar på mamma sen åker vi och hämtar transporten. Kommer bli en heldag med fix och sånt. Vi hörs sen när jag kommer hem!

2012-04-28
01:13:59

Schema för imorgon
Nu är nog allt färdigplanerat tror jag! Transporten är fixad! Pappa fixade det medans jag var och åt pizza med en kompis :)

Morgondagen ser ut såhär ungefär:

* Hämtar transporten
* Kör till stallet och packar in hö och diverse saker som ska med
* Mocka alla boxar, tömma Mikaros box
* Åker till nya stallet och lassar av
* Åker tillbaka och lastar på hästen
* Tillbaka till nya stället och lastar av hästen

Nånstans därimellan ska vi hämta Ida också som ville va med och hjälpa :D Det är beräknat att vi ska vara i nya stallet med allt vid 15.30 - 16.00 nångång. Ska höra med mamma om vi kan köra förbi Granngården också in i mellan och köpa spån oså. Kom på att det inte va köpt heheh.. Men det blir nog bra! Blir ju några vändor med det gör inte så mycket. Får se hur detta schema följs haha. Förmodligen inte alls!
Kameran åker med imorgon ;)

Brukar ni göra upp ett schema? brukar ni följa det?

2012-04-27
20:31:52

Grep med motor


Har ni hört talas om Gabelmaxx? Det är en grep med motor i som gör att grepen vibrerar och gör så att det rena spånet/torven faller igenom och bara det som ska slängas ligger kvar på grepen. Enligt tillverkaren så ska mockningen gå på halva tiden.

Är detta verkligen nåt man behöver? Jag kan ärligt säga att jag ser absolut inget behov i detta. Det måste vara nån riktigt lat människa som hittat på detta.

Vad tycker ni, ser ni ett behov?

2012-04-27
13:43:54

imorgon flyttas det


Igår var transport sågott som fixad, idag blev det annat. Så nu är jag på jakt efter en annan. Finns att hyra på ridskolan men ska se om det finns nåt ställe här i Uddevalla först. Ska ringa mamma och be henne kika lite på det.
Nu börjar pengarna ta slut också haha. Har ca 1300 kr kvar och då ska jag köpa mer foder och betala hovslagare och spån. Bara för mig att skicka in en lapp till fkassan så kommer det som är för denna månaden. Ska bara få tummen ur och köpa frimärke haha. När dom pengarna kommer åker halva summan in på mitt "hästkonto". Bra att spara lite pengar ifall det kommer utgifter som inte riktigt var inräknade.

När pappa kommer hem så blir det raka vägen till stallet och göra iordning inför imorgon! oh herre det är imorgon vi flyttar han! får la kanske snabba på i transportletandet då haha... Ska även mocka alla boxarna idag och packa ihop det allra sista. Schabrak och täcken är färdigt, nu är det bara sadel, träns, skydd, borstar och sånna småsaker kvar.

Har ni ett speciellt konto för "hästutgifter" eller hur gör ni?

2012-04-26
20:57:44

Torsdag
Nu är det bestämt vilken dag vi flyttar honom, och det blir på Lördag. Har fixat transport idag och även ringt hovslagaren. Tänkte att eftersom jag ändrar på allt annat så varför inte en ny hovslagare också? ;) närå, min gamla kunde inte eller nåt, förstog inte riktigt vad han mumlade om. Hon kommer på Måndag och verka riktigt trevlig!

På lördag får vi hoppas att han går på transporten bara. Han brukar se spöken. Men fick hjälp en gång av en mycket duktig kvinna som heter Lena. Hon visade mig hur jag skulle göra och han gick på nästan direkt. Så får väl göra så gott jag kan haha

2012-04-26
18:09:41

Barn och deras behov av att synas


Här i hästvärlden så finns det ju ett program som heter Ponnyakuten som hjälper unga och deras ponnyer med ett problem dom har. Första säsongen sökte barnen in med problem som inte vem som helst hade men den senaste säsongen så sökte de flesta in med problem som egentligen vem som helst kan ha, tex lastning, leda hästen osv. Sånt som egentligen vem som helst kan fixa.

Nu har det gått så långt så att barn till och med söker efter problemhästar att söka in till programmet med. Där går gränsen ärligt talat. Programmet är ju inte till för att man ska få synas, det är till för att man ska få en starkare kontakt med sin egen häst och kunna klara av saker och ting själv med hästen. Att köpa en häst bara för att få vara med i tv är ingen bra idé.

Vill man bli berömd så fine. Men man måste inte bli det. Jag kan tycka att bloggar, tv och etc trycker på mycket och gör så barn känner ett behov av det, även om man överlever utmärkt utan att bli kändis. När jag var 10-12 år gammal så hade jag väl kanske Lunarstorm, mer var det inte. Jag var hellre ute och lekte med pinnar, lekte häst och vet inte allt jag hittade på. Det är barndom. Att vara kändisbloggare vid 11 års ålder är ingen barndom. Dagens ungdomar växer upp alldeles för fort. Spring ut istället och gör nåt kul som ni sen kan se tillbaka på. Att sitta vid 40 års ålder och undra vart sin barndom tog vägen kan inte vara roligt.

2012-04-25
20:23:53

Onsdag


Idag var jag och mamma på Torp och handlade lite. Jag köpte först en leksak till hunden för 10 kr och sen gick jag till hööks och köpte boots för 89 kr :) Såg när jag kom hem att det va L på bootsen och han brukar ha M men det ska nog gå bra ändå :) köpte dom mest för att han ska ha dom i transporten :) Stog mellan dessa jag köpte och ett par gummiboots men insåg rätt fort att dessa skyddar nog bättre mot eventuella slag och tramp.

2012-04-24
01:12:23

Extensions på häst


Visste ni att det finns extensions till hästar att ha i manen och svansen? de fästes med clips som för människor och finns i alla möjliga färger.
Alltså.. ursäkta mitt språk, men va i helvete? Är inte det lite väl att ta i? Kan väl förstå om det finns hästar med behov på sommaren men att seriöst göra detta för att hästen ska ha en tjockare svans eller för att piffa upp manen med lite rosa slingor... nä där går gränsen för vad jag tycker är normalt.

Vad tycker ni om detta, är det snyggt? hade ni kunnat ha det på eran häst?

2012-04-23
16:35:04

planering
Sitter här i mitt rum och planerar lite inför helgens flytt. Packningen är redan färdig och har även lagt fram det som han ska ha på sig i transporten, matchande ofc!
Har snackat lite med nya "hyresvärden" och planerat lite inför ankomsten och lite hur det blir innan vi släpper ihop hästarna. Blir nog bra detta, ser fram emot att komma dit faktiskt. Lite förändringar i livet är bra! och att få höra "jaa fyfan va kul, dom andra tjejerna ser verkligen fram emot att få träffa dig" känns väldigt peppande :D

Det som ska fixas innan helgen är:

* ringa hovlagaren
* fixa transport
* göra iordning i nya boxen inför ankomsten

Försökte ringa hovslagaren förut men fick inget svar så får försöka lite senare :)

2012-04-22
14:21:13

Söndag


Ska snart iväg till stallet en sväng och mocka alla boxarna. Ska även köra lite grejer till pappas garage. Har snackat lite med pappa och det blir nog till helgen jag flyttar Mikaros. Så har 1 vecka på mig ungefär att fixa allt :)

2012-04-21
21:39:01



älskade ♥

2012-04-21
19:46:04

packar



Idag har jag tackat ja till den nya stallplatsen. Tror det blir bra ändå, bara typ 10 minuter från stan. Är oerhört glad att få komma ifrån Färgelanda mer och mer. Dock känner jag samtidigt lite ångest över det hela. Kommer sakna vissa saker i stallet jag står i nu.

Kom precis hem från stallet och har mockat alla boxarna och lagt fram maten till dom. Packade även iordning saker som ska med och saker som ska till pappas garage. Översta bilden är det som ska till garaget och andra bilden är på det som ska med till nya stället. Gjorde även en liten video där jag tjötar lite och visar hur det såg ut medans jag packade. Tror inte jag visar den haha, är som en yrete höna. Sen hur mycket förvaringsutrymme det finns på det nya stället är nåt som visar sig med tiden haha.

Har ni tips på hur man kan förvara schabrak och täcken på bästa sätt?

2012-04-21
02:42:40

americano



Alltså hur snyggt hade inte detta vart i sommar?! Ett sånt schabrak har jag letat efter i hundra år känns det som haha. Dessa grejer kan man hitta på New Riding. Lite snyggt ändå med färgade bett! Snyggt till sommarn med lite färgstarka saker. Eller vad tycker ni?

2012-04-21
02:33:40

fast martingal


Detta är något jag egentligen inte kan yttra mig om då jag har absolut noll erfarenhet av just denna typen av martingal. Stötte på denna på en hemsida som sålde mycket fälttävlanssaker. Jag kan bara säga vad jag tycker om den och har ni använt en sådan så kommentera gärna och berätta lite om den och om mina åsikter stämmer eller inte.

Jag skulle aldrig ha en sån på Mikaros, eller någon annan häst heller för den delen. Det känns som den är grym och håller hästens huvud ner på ett grövre sätt än en vanlig med tyglarna genom ringar. Den känns hård på nåt sätt.

Enligt vad jag läst mig till så ska denna typ av martingal även vara förbjuden på tävling, iallafall i Sverige. Dock får man träna med den.

Men jag kan även se lite positivt med den. Den rycker inte lika mycket i hästens mun när hästen drar upp huvudet som en "vanlig" martingal gör.

Vad tycker ni?
Har ni erfarenhet av denna typ av martingal?

2012-04-18
13:59:55

Välkommen till min nya blogg!



Hej mitt namn är Linnéa. Jag är 20 år gammal och har en arabvalack vid namn Mikaros. Han är, även han, 20 år gammal. Tänkte skapa denna bloggen då jag planerar att starta om på nytt. Nytt ställe, nya stallvanor, nya träningsvanor och så vidare.

Här kan ni läsa allt gällande Mikaros och hans träning och även läsa mina åsikter om saker och ting. Älskar kommentarer så skriv vad ni tycker om mina åsikter eller om ni har åsikter om saker och ting.

Är det något speciellt ni önskar att läsa om Mikaros, mig eller nåt annat så skriv en kommentar så ska det säkert gå att ordna. Även om ni har frågor, skriv i kommentarsfältet så tar jag upp det på bloggen :)

Jag älskar att veta vilka som följer min blogg, så läser du detta så släng iväg en kommentar om vem Du är även om jag känner dig personligen :) alltid kul att lära känna sina läsare :)

Ha en trevlig dag
Med Vänliga Hälsningar
Linnéa och Mikaros